duminică, 18 iulie 2010

1.9 Care zeu merita mai mult sa-l aleg?


Sunt 4 zei : Zeus, Atena, Hera si Poseison (infara de unitatile divine).
Zeus - Atac . Este regele zeilor,Puterile divine sunt: Semn divin - Destul de bun, primiti un car de lupta; Fulger - Distruge un nivel ul unei cladiri la intamplare....... e destul de bun cand vreti sa va razbunati pe cineva;Vant favorabil - Puterea de atac a flotei sporeste cu 10%...... e bine, nu e putin dar nici mult, dar asta ar putea hotari siarta unei batalii pe mare ; Furia lu Zeus - Distruge 10%-30% dinsoldatii inamici, bun, bun tot cand vrei sa te razbuni, sau vrei sa ataci pe cineva- inainte sa-l ataci, folosesti asta, si nu-ti vor mai muri asa de multe trupe in timpul atacului.......Nota zeului : 8 .
Atena - Defensiva .Fiica lui Zeus , puterile divine sunt: Zeita Protectoare - La fel de bun, ofera 5 unitati la intamplare, orasului. Intelepciune - Primiti un raport de spionaj despre trupele dusmane, bun, dar cam scumpa la favoruri divine; Protectia orasului - Foarte bun, nu puteti fi atacat de alti playeri timp de 12 ore; Putere eroica - Unitatile terestre lupta cu 10% mai bine, binisor..........Nota zeului: 7
Hera - Dezvoltare .Sotia lui Zeus,
puterile divine sunt: Casatorie-tipic de zgarcenie cand ai si nu ai ce face cu atata cat dai, dar tot nu dai mai mult......;Fericire-foarte bun, mai ales asociat cu Negutator, face o treaba foarte buna.....; Spor Natural-nu ajuta foarte mult, doar atunci cand te grabesti, pentru ca in cateva ore ajunge nava de colonizare.......;Dor- nu e prea semnificativ 10% dar, orice bonus in plus te ajuta.........Nota Zeului: 7.5 Poseidon - Atac/Defensiva.Zeul marii, puterile divine sunt: Darul marii- 800 unitati lemn, la 25 de favoruri, merita...... si cu surplusul de lemn faci negot cu orasele de pe insula....;Chemarea marii- doar cand te grabesti sa faci nava de colonizare... ca sa intelegeti mai bine, chestia asta, injumatateste timpul de constructie al navel din port......;Cutremur-Cutremurator de buna putere divina, mai ales cand vrei sa te razbuni pe cineva......;Furtuna pe Mare- cand esti atacat, e foarte buna, distruge cateva din navele atacatorului..... sau si cand ataci e buna, distruge cateva din navele aparatorului, si in caz ca e un atac marin, te linisteste putin in legatura cu reusita atacului....Nota Zeului : 9.3 Eu zic ca, atunci cand va faceti mai multe orase, pe fiecare sa va puneti zei diferiti, cu scopul ca in caz de atac , sa va puteti folosi de cat mai multe metode pentru a va apara.....

joi, 8 iulie 2010

1.8 Care unitati terestre sunt bune in aparare si care in atac?

Pai, ca sa va dati seama mai usor, am facut un fel de tabel (care nu contine informatii despreunitatile mitice):
Sabieri - Foarte buni in APARARE. Slabi in ATAC (daca nu atacati orase parasite sau orase de tarani, mai bine nu-i trimiteti sa atace, dar daca te ataca cineva cu multi hopliti sau multe care de lupta , astia-s dusi!)
Prastiasi - Slabuti in APARARE. Foarte buni in ATAC (cand esti slab si nu iti permiti care de lupta, calareti, hopliti sau catapulte, prastiasii sunt foarte buni, mai ales daca trimiti multi, o sa ai rezultate foarte bune) Arcasi - Buni in APARARE. Slabuti in ATAC (daca e sa lupte contra sabierilor sau calaretilor, nu au nici o sansa, dar in atac, nu ajuta prea mult, dar sunt destul de rapizi, si aduc prada de razboi destul de multa)
Hopliti - Buni in ATAC. Bunicei in APARARE (astia nu trebuie sa se confrunte cu : prastiasi,arcasi,catapulte. Bonus in aparare: daca sunteti atacati de prastiasi, sabieri sau calarreti, ei sunt unitatea perfecta cand nu va permiteti care de lupta)
Calareti - Buni in ATAC. Buni in APARARE (sunt buni in aparare, doar atat timp cat nu sunteti atacat de care de lupta sau hopliti:)) pentru ca sunt foarte vulenrabili la arme ascutite)
Care de lupta - Foarte buni in ATAC. Buni in APARARE (sunt foarte puternici impotriva tuturor armelor, dar totusi putin mai slabi impotriva armelor ascutite, adica hopliti ii doboara cel mai usor dintre toate unitatile) Catapulte - Foarte bune in ATAC. Bune in APARARE ( in atac, ele distrug zidul aparatorului, lasandu-l mai vulnerabil in fata trupelor atacatorului)

1.7 Care dintre cele 8 cladiri speciale sa mi le fac?

Pai sa incepem din stanga.......Teatrul ajuta doar la punctele de cultura, dar e mai rentabil cu Festivalul, sau Parada triumfala, deci nu merita; Baile termalecresc cu 10% populatia, deci nu cresc cu prea mult, dar Baile termale sunt indicate pentru cei care vor sa-si faca multa armata, deci merita pentru playerii de genul acela; Biblioteca ,zic eu, merita cel mai mult, pentru ca va da 12 puncte de cercetare si din moment ce nu putem cerceta toate tehnologiile din Academie, 12 puncte de cercetare in plus, ajuta foarte mult, daca stii cum sa le folosesti; Farul nu e prea rentabil, daca sporim viteza flotei cu 15% (ceea ce nu e prea mult) nu rezolvam mare chestie. Acum, cladirile din dreapta.Turnulsporeste puterea defensiva a trupelor cu 10%, adica cand o sa aveti si zidul al nivel maxim (25) puterea defensiva a trupelor va fi sporita cu 151,9%, si fara turn 141,9% deci, zic eu, turnul merita cel mai mult sa-l faci; Statuia divina va creste favorurile divine cu 0.6 pe ora , care nu ajuta prea mult, deci daca aveti templul la nivel maxim, si statuia divina productia de favoruri divine va fi de 5.6%, iar fara statuie 5.0 adica, nu ajuata prea mult, si nu e prea rentabil; Oracolul ajuata doar cand sunteti spionati, deci atunci cand sunteti spionati primiti un raport prin care vi se spune cine v-a spionat, dar playerul care v-a spionat tot primeste raport in care i se spune tot ce trebuie, adica: nivelul cladirilor, cate trupe aveti si cate resurse aveti;Magazinul creste raportul de schimb cu satele de tarani, cu 0.10, deci nu merita, adica raportul maxim fara magazin e 1.25 si cu magazin e 1.35, care nu e o schimbare prea mare, deci nu merita.

miercuri, 7 iulie 2010

1.6 Ce sunt cladirile speciale?


Cladirile speciale sunt:

Baile termale, Teatrul ,Farul, Biblioteca ; Turnul, Oracolul, Magazinul si Statuia divina, adica ultimele 8 cladiri, dispersate in 2 seturi a cate 4 cladiri.Dar, veti vedea mai jos de toate, 8 cladiri, grupate in 2 seturi de cate 4.Din fiecare set va veti putea face doar o singura cladire, motivul? nu se stie clar, dar credem ca motivul este lipsa de spatiu in prezentarea orasului

1.5 In GREPOLIS sunt acceptate scripturile?

Datorita noului update facut in data de 16.04 scripturile sunt acceptate in joc.

Urmatoarele scripturi sunt acceptate pe www.grepolis.ro:

1. Grepo-Farmer:
http://userscripts.org/scripts/show/73241
2. Costuri unitati pierdute : http://userscripts.org/scripts/show/72882
3. Puncte per cladire : http://userscripts.org/scripts/show/73042
4. Facebook : http://userscripts.org/scripts/show/6516
5. Convertire raport : http://userscripts.org/scripts/show/73040
6. Rapoarte de spionaj : http://userscripts.org/scripts/show/65546

Acestea sunt
scripturi traduse in limba romana, mai jos aveti aceleasi scripturi netraduse precum si alte scripturi care sunt acceptate:

Grepolis Resource counter (
http://www.jk.jan304.org/grepolis/gr...ounter.user.js )
Grepolis Server in title user (http://grepotool.co.cc/greasemonkey/server in titel.user.js)
Grepo Farmer (http://userscripts.org/scripts/show/71277)
Grepolis Costs of units lost (http://userscripts.org/scripts/show/72882)
Points Grepolis RO (http://userscripts.org/scripts/show/73042)
Nataraja CR Editor (http://userscripts.org/scripts/show/72471)
Grepolis Berichtformatierer (http://userscripts.org/scripts/show/6516)
Grepolis Berichtformatierer (http://userscripts.org/scripts/show/69827)
Grepolis Battle Report Editor (http://userscripts.org/scripts/show/70599)
Grepolis Battle Report Converter *ENGLISH* (http://userscripts.org/scripts/show/70477)
Grepolis Battle Report Editro (http://userscripts.org/scripts/show/68768)
Grepolis submit spy report (http://userscripts.org/scripts/show/65546)
Grepolis ReportCleanup (http://userscripts.org/scripts/show/66375)
GrepoPoints (http://userscripts.org/scripts/show/65830)

Alte
scripturi care nu se gasesc in acesta lista sunt interzise. Momentan acestea sunt singurele scripturi permise. In cazul in care vor aparea si alte scripturi care vor fi permise acestea se vor afisa in aceasta lista.
Folosirea de scripturi interzise va poate aduce sanctiuni in joc.

Pentru functionarea acestor script-uri veti avea nevoie de acest Add-on pentru Firefox : https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/748


OBS1:
Urmatoarele 2 scripturi nu prea se impaca : Convertire raport si Costuri unitati pierdute . Ar fi mai bine sa le folositi separat.


OBS2:
Pentru cei care folosesc Opera :


1. Intrati pe unul dintre link-urile pentru
scripturi
2. Intrati la "Source Code" si copiati codul
3. Lipiti codul in Notepad, intrati in File -> Save as ... si dati un nume fisierului care sa se termine in user.js
4. Intrati in Opera, Tools -> Preferences -> Advanced -> Content -> JavaScript Options
5. In josul pagini va aparea "User JavaSscript files" urmat de o adresa a unui folder. In acel folder veti pune scriptul
6. Restartati Opera

P.S. Linkurile de instalare a scripturilor sunt 100% sigure, fara virusi , scamuri sau alte pericole.

1.4 Ce este si la ce foloseste bara cu unelte?

Bara de unelte este bara din stanga unde vedeti:Prezentarea orasului,raspoarte, mesaje, alainta, forumul aliantei,setari, ajutor, forum si deconectare.,,Prezentarea orasului'' va expune o imagine in mare despre cum ar arata polisul dvs. in momentul de fata.La ,,Mesaje'' veti primi mesaje de la prietenii din joc, sau trimiteti dvs.La ,,Rapoarte'' veti primi rapoartele de la batalii,negot,folosirea puterilor divine,cereri de resurse, cresteri de putere, sprijin, etc. La ,,Alianta'' vedeti din ce alainta faceti parte, fie intemeiata de dvs, fie intemeiata de altcineva, dar dvs sunteti membru a acesteia.,,Forumul aliantei'' nici nu mai trebuie explicat, numele spune totul.La ,,Setari'' avem cea mai larga paleta de optiuni...deci eu zic sa le luam pe rand... la ,,Setari jucator'' iti pui o poza la avatar, care sa aiba dimensiunile maxime de 240x180, apoi mai jos daca vreti sa vi se notifice mesajele noi, rapoartele noi, finalizarea unei constructii sau tutorialul sau schimbati, tot de acolo, fusul orar.La ,,Bara rapida'' este vorba despre bara rapida pe care o s-o aveti daca va activati administratorul.La ,,Profil'' va modificati profilul, care poate fi vizualizat de orice player, el va aparea impreuna cu poza pe care ati accesat-o la ,,Setari jucator''.La ,,Utilizare în comun a conexiunii la Internet'' declarati daca cunoasteti alte conturi sau juacti mai multi de pe acelas calculator, ex: sunt 2 frati care joaca Grepolis, atunci amandoi trebuie sa declare aceeasi conexiune la internet sau daca cunoasteti contul si parola cuiva, si intrati frecvent pe contul respectiv, trebuie sa declarati aceeasi conexiune la internet.,,Mod de vacanta'', modul de vacanta este folosit atunci cand plecati in vacanta, ca sa nu fiti ca si inactivi, puteti folosi modul de vacanta, cand mergeti undeva si nu puteti intra pe calculator pentru ceva timp.La ,,Adresa de e-mail'', va schimbati adresa de e-mail de care apartine accontul.La ,,Modificare parola'', e clar ca va schimbati parola, e foarte usor, prima data scrieti parola curenta si apoi scrieti parola care ati vrea sa o aveti de acum in continuare, apoi o mai scrieti o data jos, si gata(si veti primi si un e-mail in legatura cu asta)!Unde vedeti acel ,,f'' incadrat intr-un patratel albatru, inseamna ca de acolo va conectati la Grepolis prin FaceBook, doar daca aveti cont pe FaceBook.La ,,Stergere cont'' cred ca va dati seama ca va stergeti contul de acolo.Apoi, la ,,Asistenta'' trimiteti un mesaj catre support (nu catre echipa de la InnoGames, ci trimiteti catre echipa de admini).la ,,Inceput nou'' incepeti din nou cu contul, de la marginea hartii, fiind constient ca tot ce ati ajut pana acum se vor pierde, inafara de ceva, experienta acumulata de dvs.Si asa am terminat cu ,,Setari'', acum , sa continuam.In,Ajutor'' aveti toata informatia teoretica de care aveti nevoie pentru joc, dar veti zice ,,De ce mai avem nevoie de acest blog daca avem Ajutor?'' pai sa va raspund la intrebare, la Ajutor primiti toata informatia teoretica de caare aveti nevoie, aici, am scris informatia practica din experienta mea de joc.La ,,Forum'' aveti forumul jocului, pe care intra jucatorii interesati.la ,,Premium'' veti gasi ca si la toate jocurile in browser, modul prin care compania producatoare a jocului, stoarce banii dupa jucatorii care sunt dispusi sa plateasca pentru un mic avantaj in joc.Eu va dau un sfat, in loc sa va cumparati premium, mai bine castigati, cum? va spun eu, faceti click pe ,,Premium'' si dati la sectiunea ,,Castig'' si o sa vedeti un link, copiati acel link si trimiteti-l la cat mai multe persoane si pentru fiecare persoana care a intrat pe acel link, si-a facut cont, si a acumulat 1000 puncte, veti primi, 200 monede de aur.Unde scrie ,,Deconectare'' inseaman ca de acolo iesiti de pe cont.

1.3 Care sunt primii pasi pe care ii fac in joc?

Cand intrati pe cont veti primi un tutorial, care e de preferabil sa-l urmati. Dupa ce terminati tutorialul, primul lucru care trebuie facut este ferma, va faceti ferma inca un nivel sau doua, din moment ce acesta nu este un tutorial sau un ajutor, nu o sa va iau cu fiecare cladire in parte, cand trebuie facuta, dar va dau un sfat: faceti click pe acel mic ,,+'' incadrat intr-un patrat si vor aparea toate cladirile, inca neconstruite. Tineti click-ul pe una dintre cladirile neconstruite inca si va va aparea un patrat, unde scrie ce cladiri trebuie construite, si la ce nivel, ca sa puteti construi si cladirea respectiva, in acest fel, va veti dezvolta foarte repede.
Sfat: dupa ce aveti toate cladirile construite, ar trebui sa incepeti sa va ganditic are din cele 8 cladiri speciale o sa le faceti, lucru pe care dupa ce il urmati ar trebui sa va construiti senatul, zidul si cazarma la maxim, acestea fiind prioritatie in orice polis.

1.2 Cum imi fac un cont?

Cand va faceti un cont incercati sa alegeti un nume care sa nu fie la fel cu cel real, si o parola care sa o puteti tine minte si ca sa aveti securitate la cont, alegeti-va o parola care sa contina litere, cifre si daca se poate si semne.Ati fi surprinsi cate persoane isi pun ca si parola ,,123456'' sau ,,parola'' sau ,,abcdef'', aceasta se numeste securiatea parolei. Cand va scrieti adresa de email, aveti grija sa puneti la sfarsit ,,@yahoo.com''sau,,@hotmail.com'' depinde la ce companie v-ati facut cont.Lumea, e de preferabil sa o alegeti pe cea mai noua pentru ca jucatorii sunt inca destul de slabi si aveti mai multe sanse de supravetuire, mai ales daca sunteti incepator.Dupa ce contul a fost creat, trebuie sa-l activati la adresa dvs de email.In ultimul timp au fost multe cazuri de conturi furate de la playeri care au parole usor de ghicit, sper ca tu, cititorule nu esti printre ei..........

1.1 Cum este GREPOLIS in mare?

In Grepolis, incepi cu un mic polis (oras-stat din Grecia antica) si o mana de vajnici sabieri. Sarcina ta este sa iti transformi orasul intr-o infloritoare metropola mediteraneana, iar razboinicii intr-o armată redutabila. Drept urmare, nu trebuie doar sa iti dovedesti abilitatile ca intemeietor de orase, comandant militar si diplomat, ci sa intri in gratiile zeilor mitologiei grecesti. Zeus, Poseidon, Hera si Atena iti vor influenta soarta, impreuna cu numeroase creaturi mitice si minuni divine.14 cladiri,8 cladiri speciale, sapte unitati terestre, opt unitati mitice si opt unitati maritime iti pun la dispozitie un numar practic, nelimitat de posibilitati si tactici intr-un sistem foarte complex de batalii.Unde, daca esti incepator, vei avea nevoie de sfaturi esentiale pe care le gasesti pe acest blog.

1.0 Ce este GREPOLIS?

Grepolis este un joc in browser, care se petrece in antichitate si se desfasoara in timp real.Acest joc a fost creat de echipa InnoGames si este unul dintre cele mai populare si interesante jocuri in browser de strategie.Data fiind popularitatea acestui joc, s-au creat multe bloguri despre el, printre care si acesta: Sfaturi Grepolis